Marockansk strömming

Du behöver 600 g strömmingsfilé salt och vitpeppar olja till stekning marinad 1 tsk korianderfrön rostade stötta olivolja drygt 1 dl 1 st vitlöksklyfta pressad...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • salt och vitpeppar
  • olja till stekning
  • marinad
  • 1 tsk korianderfrön rostade stötta
  • olivolja drygt 1 dl
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st saffran (0,5 g)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 st limefrukt

Gör så här

1
Rosta korianderfrön i torr het panna. Stöt dem i morteln eller mal dem i mandelkvarn. Blanda oljan med pressad vitlök, koriander, saffran och chili och smaksätt med limesaft.

2
Vänd strömmingsfiléerna med marinaden i en skål och ställ svalt några timmar.

3
Sätt ugnen på 225 grader.

4
Krydda filéerna och lägg på papprad plåt. Stek mitt i ugnen cirka 10 minuter. Servera med tomatrelish och sallad till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top