Rödbetstsatsiki

Du behöver 4 dl matlagningsyoghurt salt och vitpeppar 3.5 st pressade vitlöksklyftor 2 msk citronsaft 2 tsk mynta torkad 2 st färska rödbetor Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • salt och vitpeppar
  • 3.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk mynta torkad
  • 2 st färska rödbetor

Gör så här

1
Häll upp yoghurten i en skål och rör ut den med cirka 1/2 dl vatten. Smaksätt med salt, peppar, pressad vitlök, citronsaft och mynta.

2
Skala rödbetorna och riv dem på rivjärnets grova sida. Rör ner dem i yoghurten och ställ kallt. Servera till stekt strömming.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top