Kyckling- och pastasallad

Du behöver 2 st kycklingfiléer 1 st salladslök knippa 1 msk olivolja salt svartpeppar 0.5 tsk curry 1 msk sesamfrö 1.5 msk japansk soja 2...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 st salladslök knippa
  • 1 msk olivolja
  • salt svartpeppar
  • 0.5 tsk curry
  • 1 msk sesamfrö
  • 1.5 msk japansk soja
  • 2 prt fusilli (ca 150 g)
  • mexikorn majs med paprikabitar
  • 12.5 st pärltomater

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i bitar. Ansa, skölj och strimla salladslöken.

2
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i kycklingbitarna. Krydda med salt, peppar och curry. Strö över sesamfrö. Bryn alltsammans.

3
Tillsätt salladslöken och låt den steka med någon minut. Häll på soja och låt puttra under omrörning tills kycklingen är genomstekt, 6-7 minuter.

4
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Välj glutenfri pasta till den som har celiaki. Låt pastan rinna av väl.

5
Blanda den med avrunna mexikorn, pärltomater och den stekta kycklingen och salladslöken.

6
Servera pastasalladen varm, ljummen eller kall.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top