Salsa verde

Du behöver 1 röd paprika (eller 1 grillad och skalad röd paprika, konserverad) 2 hårdkokta ägg 2 vitlöksklyftor 4-5 sardellfiléer 1 1/2 dl olivolja 4-5...


4 portioner

Du behöver

  • 1 röd paprika (eller 1 grillad och skalad röd paprika, konserverad)
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4-5 sardellfiléer
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 4-5 msk vitvinsvinäger
  • salt och vitpeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Halvera och kärna ur paprikan och lägg halvorna med skalsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper och stek tills de är brunaktiga, helt mjuka och börjar få blåsor i skalet. Låt dem svalna i en väl tillsluten påse, ta ut dem och dra av skalet. Hacka paprikan.

2
Skala och hacka äggen och finhacka eller pressa vitlöken. Skär också sardellfiléerna i små bitar.

3
Blanda olja, vinäger, salt, peppar, sardeller, vitlök och persilja. Blanda i övriga ingredienser. Späd eventuellt såsen med ett par matskedar vatten. Häll upp i en skål eller burk och ställ svalt. Servera till stekt eller grillad strömming.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top