Tomatrelish

Du behöver 2.5 st tomater mjuka soltorkade 4 st salladslökar 250 g tomater (eller 1 burk skalade tomater) 1 tsk chilipeppar (eller chiliflagor) 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 2.5 st tomater mjuka soltorkade
  • 4 st salladslökar
  • 250 g tomater (eller 1 burk skalade tomater)
  • 1 tsk chilipeppar (eller chiliflagor)
  • 1 dl korianderblad färska
  • 0.5 st lime
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Lägg de torkade tomaterna i blöt cirka 15 minuter. Skär salladslöken i bitar. Lägg soltorkade tomater och salladslök i mixer eller matberedare. Blanda i färska hackade tomater eller konserverade skalade tomater samt chilipeppar. Lägg i korianderblad och kör snabbt till en grovhackad massa. Smaksätt med limesaft, salt och peppar och häll upp i en skål. Servera till den marockanska strömmingen.


Kommentar:
Ingår i artikel om Medelhavsmat nr 28-29 2003.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top