Burkbönsallad

Du behöver 2 burkar (à 400 g) bönor, t ex svarta och kidney 1 rejäl squash 1/2 msk olivolja salt, svartpeppar 4 karrékotletter (eller 8...


4 portioner

Du behöver

  • 2 burkar (à 400 g) bönor,
  • t ex svarta och kidney
  • 1 rejäl squash
  • 1/2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 4 karrékotletter
  • (eller 8 lammkotletter)
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 kvistar rosmarin
  • Dressing
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk vit vinäger
  • 1/2 msk varmt vatten
  • 2 tsk (fransk) senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk finhackad persilja/rosmarin

Gör så här

1
Skölj bönorna i durkslag och låt dem rinna av väl. Skölj squashen och dela den på längden fyra grova skivor. Pensla skivorna med olja, salta och peppra på bägge sidor.

2
Skrapa kotletterna fria från benfllisor och fnas. Gnid köttytorna med en halverad vitlöksklyfta, salta och peppra och klibba fast repad rosmarin på köttet. Grilla eller stek köttet på bägge sidor, 10 (lamm) till 15 (karré) minuter totalt på medelvarmt grillavstånd eller stekjärn. De sista 5 minuterna får squashskivorna vara med på värmen, vänd efter halva tiden.

3
Blanda bönsorterna i en uppläggningsskål. Vispa ihop dressingen och häll den över, vänd om försiktigt med en sked.

4
Ostknäcke smakar bra till, och en nektarin till efterrätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top