Äppelmarängpaj

Du behöver 125 g smör normalsalt 2.5 dl vetemjöl 1 dl havregryn 2 msk ingefära finriven färsk 1 msk isvatten Fyllning 5.5 dl äppelmos ganska...


8 portioner

Du behöver

  • 125 g smör normalsalt
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk ingefära finriven färsk
  • 1 msk isvatten

Fyllning

5.5 dl äppelmos ganska fast
1 msk citron nypressad

Marängtäcke

4 st äggvitor
1.5 dl strösocker

Gör så här

1
Mixa ihop smör, mjöl, gryn och ingefära till smulig massa. Tillsätt vatten om så behövs och arbeta snabbt ihop till smidig deg.

2
Tryck eller kavla ut i pajform som tål att gå direkt från frys till ugn, picka bottnen och frys någon timme. Ställ så formen direkt i 225 grader varm ugn, grädda pajbottnen 10 minuter och låt sedan svalna.

3
Blanda moset med citronjuice till frisk smak, fördela i pajskalet. Vispa vitorna till fast skum, använd helt fettfria vispar och bunke. Vänd varsamt ner sockret, lite i sänder. Bred maräng-smeten över äppelmoset och grädda cirka 8 minuter mitt i 150 gradig ugn, till fin färg. Servera ljum.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top