Du behöver
- 1 hackad knipplök (skiva och spara skaftet till garnering)
- 2 dl vildrismix
- (eller 1 1/2 dl långkornigt ris + 1/2 dl vildris)
- 1 msk smör eller olja
- 1/4 g saffran
- 3 dl vatten + 1 tärning hönsbuljong
- 1/2 grillad kyckling, rensad och strimlad
- 1/2 påse (à 200 g) fryst skaldjursmix
- 1/2 röd paprika, hackad
- 10 sockerärtsskidor, delade, eller 1 dl ärter
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Fräs lök och ris i hett matfett i en traktörpanna. Stöt saffranet i mortel med 1 krm salt och rör ner det. Tillsätt vatten och buljong. Koka upp och koka riset 15 minuter.
2
Tillsätt skaldjur, kyckling och paprika. Koka ytterligare 5 minuter under lock. Vänd ner ärter. Smaka av med salt och peppar. Strö lökringar eller hackad persilja över.