Gyllene paella

Du behöver 1 hackad knipplök (skiva och spara skaftet till garnering) 2 dl vildrismix (eller 1 1/2 dl långkornigt ris + 1/2 dl vildris) 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 hackad knipplök (skiva och spara skaftet till garnering)
  • 2 dl vildrismix
  • (eller 1 1/2 dl långkornigt ris + 1/2 dl vildris)
  • 1 msk smör eller olja
  • 1/4 g saffran
  • 3 dl vatten + 1 tärning hönsbuljong
  • 1/2 grillad kyckling, rensad och strimlad
  • 1/2 påse (à 200 g) fryst skaldjursmix
  • 1/2 röd paprika, hackad
  • 10 sockerärtsskidor, delade, eller 1 dl ärter
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Fräs lök och ris i hett matfett i en traktörpanna. Stöt saffranet i mortel med 1 krm salt och rör ner det. Tillsätt vatten och buljong. Koka upp och koka riset 15 minuter.

2
Tillsätt skaldjur, kyckling och paprika. Koka ytterligare 5 minuter under lock. Vänd ner ärter. Smaka av med salt och peppar. Strö lökringar eller hackad persilja över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top