Du behöver
- 1 st bergtungsfiléer (ca 600 g)
Fyllning
1 st lök finhackad
500 g skaldjur (exempelvis crabsticks, musslor och räkor, mixen finns också att köpa färdigblandad)
smör
1.5 msk vetemjöl
0.5 dl vitt vin
2 krm salt
2 krm svartpeppar
0.5 dl färsk timjan finkklippt
1 st äggula
1 msk ströbröd
Tillbehör
champinjoner några frästa
räkor eller kräftstjärtar
dill eller timjan
citronskivor
färskpotatis eller kokt ris
Bergtunga hittar man inte direkt i närbutiken. Men det hindrar inte att du lagar den här rätten. Köp en förpackning rödspätta och lägg ut dem, lägg fyllning ovanpå och nya spättor på toppen. Ströbröd och smörklickar och det blir nästan bergtunga av alltihop. Fyllningen kan du annars använda på smörgås, som pannkaksfyllning
eller i omelett exempelvis.