Focaccia

Du behöver 50 g jäst 2 msk honung 12 dl vatten ljummet 4 msk olja till utbakningen 1 dl örtkrydda t ex rosmarin, oregano, timjan...


20 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 msk honung
  • 12 dl vatten ljummet
  • 4 msk olja till utbakningen
  • 1 dl örtkrydda t ex rosmarin, oregano, timjan
  • 8 tsk salt
  • 24 dl vetemjöl
  • grovsalt till ovansidan

Gör så här

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en lös deg. Jäs cirka 1 timme i en övertäckt bunke. Häll sedan ut degen på oljesmord plåt. Platta till degen mycket lätt med olivolja på händerna. Strö lite gourmet- eller grovsalt över ytan. Grädda i ugnens nedre del i 225 graders värme i ca 25 minuter.


Kommentar:
Passar till knytkalaset eller på buffébordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top