Saffranspannkaka

Du behöver 2 dl grötris 4 dl vatten 4 krm salt 1 l mjölk 2 dl grädde (valfri fetthalt) 2 msk strösocker 2.5 msk honung...


8 portioner

Du behöver

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 4 krm salt
  • 1 l mjölk
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 msk strösocker
  • 2.5 msk honung
  • saffran à 0.5 g
  • 1 dl russin
  • 100 g sötmandel hackad
  • 4 st bittermandel hackade
  • 6 st ägg

Till långpannan:

smör eller olja

Tillbehör:

Vispad grädde
sylt

Gör så här

1
Koka ris, vatten, salt, mjölk och grädde tills riset är mjukt. Smaka av med socker, honung, saffran och russin.

2
Rör ner mandelsorter och ägg. Häll allt i en smord långpanna. Grädda längst ner i ugnen i 225 graders värme, cirka 30 minuter.


Kommentar:
Passar till knytkalaset eller på buffébordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top