Fänkålsskum

Du behöver 2 st fänkålsstånd ca 200 g 1 st salladslök 1 msk smör 1 tärning fiskbuljong 5 dl vatten salt vitpeppar 50 g smör...


8 portioner

Du behöver

  • 2 st fänkålsstånd ca 200 g
  • 1 st salladslök
  • 1 msk smör
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 5 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 50 g smör kallt
  • pernod (anissprit)

Gör så här

1
Skär fänkålsstånden och salladslöken i småbitar. Fräs dem blanka i smör i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och tillsätt vatten. Koka grönsakerna mjuka under lock, cirka 10 minuter.

2
Mosa med mixerstav eller i mixer till en slät puré med såskonsistens. Sila om så behövs. Smaka av med salt och vitpeppar. Så långt kan skummet förberedas.

3
Strax före servering hettas såsen upp och mixas med bitar av kallt smör till en skummig sås. Smaka av med Pernod.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top