Laxsoppa

Du behöver 1 st purjolök späd 2 st potatis medelstora 175 g brytbönor 2 st vitlöksklyftor 1.5 msk olivolja 8 dl vatten 2.5 msk hummerfond...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök späd
  • 2 st potatis medelstora
  • 175 g brytbönor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2.5 msk hummerfond
  • 1 msk tomatpuré
  • laxfilé ca 300 g färsk
  • 1.5 msk hackad dill
  • 1 krm pepparmix
  • salt ev
  • 1 st burk musslor (250 g) i vatten

Att servera till

citronklyftor
örter crème fraiche franska
bröd

Gör så här

1
Ansa, skölj och strimla purjon. Skala och skär potatisen i tunna klyftor. Snoppa färska brytbönor och skär dem i bitar eller använd frysta. Skala och finhacka vitlöken.

2
Fräs alltsammans några minuter i olja i en kastrull.

3
Späd med vatten. Tillsätt hummerfond och tomatpuré. Låt koka tills potatisen är nästan mjuk, cirka 5 minuter.

4
Ta bort skinnet och ev ben på laxen. Skär fisken i rejäla kuber och lägg ner dem i soppan.

5
Smaksätt med dill, peppar och ev salt.

6
Sjud tills fisken är klar, 3-4 minuter.

7
Lägg i musslorna med sitt spad och låt dem bli varma.

8
Bjud soppan med citronklyftor och en klick crème fraiche med franska örter. Servera med bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top