Kräftsoppa

Du behöver 1 st lök hackad gul 3 st vitlöksklyftor hackade 12 st tomater i bitar 2 msk olivolja 3 dl lättöl 1 msk dillfrö...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök hackad gul
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 12 st tomater i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl lättöl
  • 1 msk dillfrö eller 4-5 dillkronor
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 tsk strösocker
  • 150 g kräftstjärtar
  • olivolja några droppar

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök och tomatbitar i olivoljan. Häll på öl och låt koka sakta i 10 minuter. Kör soppan slät i mixer eller med stavmixer. Tillsätt dillfrön eller dillkronor och koka i ytterligare 5 minuter. Sila soppan och vispa i lätt-crème fraichen. Smaka av med salt, peppar och lite socker.

2
Servera soppan varm med kräftstjärtar i.

3
Droppa över lite olivolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top