Halloweentårta

Du behöver 3.5 st äggvitor 1 dl strösocker 100 g mandelspån (från påse) Äggkräm: 3.5 st äggulor 0.75 dl strösocker 75 g smör 2 dl...


10 portioner

Du behöver

  • 3.5 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 100 g mandelspån (från påse)

Äggkräm:

3.5 st äggulor
0.75 dl strösocker
75 g smör
2 dl vispgrädde

Till formen, gärna med löstagbar kant (23 cm i diameter):

smör eller olja
ströbröd

Till pynt:

mandel hackad

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret och mandeln. Häll smeten i en rejält penslad eller smord form som också förses med ströbröd. Grädda i 175 graders ugnsvärme i 25 minuter.

2
Blanda ingredienserna till äggkrämen i en kastrull. Låt sakta koka upp under vispning. Ta bort krämen från värmen när den tjocknat. Låt kallna.

3
Lossa kakan ur formen och lägg upp på fat. Täck med krämen och garnera med mandel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top