Konjakssås

Du behöver 3 st schalottenlökar 25 g smör 0.5 dl kaffemarinad 0.5 dl konjak (Eau de Vie) 3 msk kycklingfond 1 dl vatten salt vitpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st schalottenlökar
  • 25 g smör
  • 0.5 dl kaffemarinad
  • 0.5 dl konjak (Eau de Vie)
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk maizena

Gör så här

1
Finhacka schalottenlök. Värm löken med smör

2
i en kastrull. Häll i kaffemarinad, konjak, kycklingfond och vatten. Koka ihop i fem minuter. Smaksätt med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top