Du behöver
- 600 g lammlever
- 1 msk vetemjöl
- salt svartpeppar
- citron saften av 1
- 1.5 msk flytande honung
- 50 g smör
- 1 msk rapsolja
- fingersalt
- svartpeppar
Gör så här
1
Om du prompt vill ta bort den tunna hinnan som omsluter levern: peta in tummen i ett ytligt snitt mellan levern och den omslutande hinnan. Skilj bort hinnan genom att dra tummen under den längs levern. Annars kan den tunna hinnan sitta kvar.
2
Skär levern i halvcentimetertjocka strimlor, skär samtidigt bort grova hinnor och blodkärl. Häll mjölet i en treliters (eller större) plastpåse, tillsätt salt och peppar. Håll ihop påsens mynning och skaka innehållet väl blandat.
3
Lägg i leverstrimlorna, håll samman påsen igen och skaka tills levern täcks av ett tunt mjöllager.
4
Blanda citron och honung i en liten kanna, rör om tills honungen löst sig. Stek leverstrimlorna hastigt i smör och olja på ganska hög värme. Salta och peppra under stekningen.
5
Sänk värmen, droppa i knappt hälften av citronblandningen och rör om. Servera omedelbart med couscous, grönsaker och resten av honungsdressingen.