Lammlever med citron och honung

Du behöver 600 g lammlever 1 msk vetemjöl salt svartpeppar citron saften av 1 1.5 msk flytande honung 50 g smör 1 msk rapsolja fingersalt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lammlever
  • 1 msk vetemjöl
  • salt svartpeppar
  • citron saften av 1
  • 1.5 msk flytande honung
  • 50 g smör
  • 1 msk rapsolja
  • fingersalt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Om du prompt vill ta bort den tunna hinnan som omsluter levern: peta in tummen i ett ytligt snitt mellan levern och den omslutande hinnan. Skilj bort hinnan genom att dra tummen under den längs levern. Annars kan den tunna hinnan sitta kvar.

2
Skär levern i halvcentimetertjocka strimlor, skär samtidigt bort grova hinnor och blodkärl. Häll mjölet i en treliters (eller större) plastpåse, tillsätt salt och peppar. Håll ihop påsens mynning och skaka innehållet väl blandat.

3
Lägg i leverstrimlorna, håll samman påsen igen och skaka tills levern täcks av ett tunt mjöllager.

4
Blanda citron och honung i en liten kanna, rör om tills honungen löst sig. Stek leverstrimlorna hastigt i smör och olja på ganska hög värme. Salta och peppra under stekningen.

5
Sänk värmen, droppa i knappt hälften av citronblandningen och rör om. Servera omedelbart med couscous, grönsaker och resten av honungsdressingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top