Stekt bröd

Du behöver 1 dl rågsiktsmjöl eller rågmjöl 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 dl mjölk eller filmjölk 1.5 msk margarin Gör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl rågsiktsmjöl eller rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk eller filmjölk
  • 1.5 msk margarin

Gör så här

1
Häll allt mjöl, bakpulver och salt i en skål. Smula ner margarinet med hjälp av fingertopparna över mjölet. Häll ner mjölken/filen och arbeta snabbt ihop degen med en träsked.

2
Dela degen i fyra delar. Ta lite mjöl på bakbordet och på händerna. Platta ut varje degdel med handen till en rund kaka, cirka 12 centimeter stor.

3
Grädda kakorna, en i taget, i en torr stekpanna på medelvärme, cirka 2-3 minuter på varje sida. Vänd brödet med en stekspade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top