Bouillabaisse med nystekt fisk och aioli

Du behöver 3 st vitlöksklyftor 1 st morot 0.5 st fänkål 1 st gul lök 2 msk olivolja 150 g räkor färska 250 g fisk...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 150 g räkor färska
  • 250 g fisk (rödtunga eller hälleflundra exempelvis)
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 st stjärnanis
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk korianderfrön
  • 1 st lagerblad
  • 2 st timjan kvistar färsk
  • 1 tsk saffran
  • 1 msk pastis
  • 4 dl vitt vin

Tillbehör:

fisk nystekt
skaldjur valfria
aioli (majonnäs smaksatt med vitlök)
Parmesan riven

Gör så här

1
Skär alla grönsaker i grova bitar och fräs (men de ska inte brynas) i olja. Höj värmen och lägg i räkorna. Låt fräsa vidare så att det mesta av vätskan förångas.

2
Tillsätt den grovt skurna fisken, tomatpurén och resten av ingredienserna. Täcks inte ingredienserna av vätskan, fyll på med lite vatten. Låt koka upp och skumma bort slaggprodukterna. Sänk värmen och låt alltsammans sakta sjuda i två timmar.

3
Kör alltsammans i en mixer. Koka upp igen och sila sedan alltsammans genom en finpipig sil. Se till att lite av ingredienserna passerar. Det reder soppan. Koka ner soppan till önskad smak. Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top