Nötbröd med kryddor och frukt

Du behöver 5 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 2 tsk salt 1 msk anis 1 msk fänkål 1 msk rivet apelsinskal 1 msk riven...


2 portioner

Du behöver

  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl russin
  • 1 dl torkade aprikoser, finhackade
  • 1 dl katrinplommon, finhackade
  • 2 dl fikon, finhackade
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter
  • 500 g rågsikt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

1
Rör ihop fil, sirap, salt, anis, fän-kål, apelsinskal, ingefära, frukt och nötter.

2
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver. Arbeta in mjölblandningen.

3
Fördela degen i väl smorda och bröade cirka 1 liter avlånga formar.

4
Grädda först bröden på nedre falsen i 100 grader i 55 minuter.

5
Höj därefter värmen till 175 grader och grädda vidare i ytterligare 45 minuter.

6
Stäng av ugnen och låt bröden stå på eftervärme i 20 minuter. Låt kallna under bakduk på galler.


Kommentar:
Passar till:
ost, getmesost, glögg, kaffe, julskinka, risgröt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top