Selleri slaw med grönkål

Du behöver sallad ca 7 dl 300 g rotselleri skalad och grovt strimlad 400 g grönkål 2 st äpplen skalade 1 msk pressad citron 2...


0 portioner

Du behöver

  • sallad ca 7 dl
  • 300 g rotselleri skalad och grovt strimlad
  • 400 g grönkål
  • 2 st äpplen skalade
  • 1 msk pressad citron
  • 2 st salladslökar skivade
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

1
Koka rotselleristrimlor och sköljd, repad grönkål var för sig i saltat vatten i 1-2 minuter. Kyl av i isvatten. Låt droppa av väl.

2
Skär äpplena i små tärningar och vänd dem i citron.

3
Blanda selleri, grovskuren grön-kål, äpple och salladslök med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Passar till:
Julskinka, köttbullar, kokt tunga, kikärtsplättar eller -paté, varmrökt lax/sik/röding.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top