Sweet-and-soursås med sting av chili

Du behöver ca 1 1/2 dl sås 1 schalottenlök, finhackad 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk smör 3 msk sweet chilisås 2 msk Kikkoman soja...


0 portioner

Du behöver

  • ca 1 1/2 dl sås
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk Kikkoman soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk sirap
  • 1 msk citronjuice
  • salt, chili

Gör så här

Fräs lök och vitlök blanka i smör i en liten kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna utom citronjuicen. Rör om och sjud till tjock såskon-sistens. Smaksätt med citronjuice, salt och eventuellt mer chili.


Kommentar:
Passar till:
Revbensspjäll, skinka, anka, kalv-stek, älgstek, grillat eller stekt kött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top