Du behöver
- 600 g fläskfilé putsad
- 1 msk ingefära riven färsk
- 3 msk kinesisk soja
- 5 msk matolja
- 1 st huvud savoykål ca 500 g
- 1 msk smör eller margarin
- 4 dl hönsbuljong av tärning
- 2.5 dl mellangrädde 27 %
- 0.5 tsk socker
- salt och vitpeppar
- maizenaredning ev 1 msk
Till servering:
potatismos ett gott
pepparrot lite riven
rödvinsreduktion
Rödvinsreduktion är inte nödvändigt men är en god, sötsyrlig brytning till fläskfilén och savoykålen.
3 dl rödvin
1 msk strösocker
3 msk balsamvinäger
1 msk maizenaredning
salt
Häll rödvin, socker och vinäger i en kastrull. Koka tills cirka 2 dl återstår. Red av med maizenaredning. Smaka av med salt.