Grillad, marinerad fläskfilé med savoykål

Du behöver 600 g fläskfilé putsad 1 msk ingefära riven färsk 3 msk kinesisk soja 5 msk matolja 1 st huvud savoykål ca 500 g...


6 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé putsad
  • 1 msk ingefära riven färsk
  • 3 msk kinesisk soja
  • 5 msk matolja
  • 1 st huvud savoykål ca 500 g
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 dl hönsbuljong av tärning
  • 2.5 dl mellangrädde 27 %
  • 0.5 tsk socker
  • salt och vitpeppar
  • maizenaredning ev 1 msk

Till servering:

potatismos ett gott
pepparrot lite riven
rödvinsreduktion

Gör så här

1
Skär köttet i 3 centimeter tjocka skivor och lägg dem i en plastpåse. Rör ihop ingefära, soja och olja. Häll marinaden i plastpåsen och knyt till. Marinera i kylen i minst tre timmar, gärna över natten.

2
Dela kålhuvudet och skär bort mittstocken. Strimla kålen fint.

3
Fräs den försiktigt i smör i en stor kastrull i ett par minuter. Häll på buljong och grädde och koka kålen mjuk. Det tar cirka 15 minuter. Krydda med socker, salt och vitpeppar. Om du vill kan du reda av med en matsked maizenaredning.

4
Ta upp fläskfiléskivorna ur marinaden. Skrapa bort ingefäran som annars lätt bränner. Salta en aning och grilla i en het grillpanna (eller stek i torr panna) runt om i 7-8 minuter.

5
Servera med potatismos, lite riven pepparrot och rödvinsreduktion ripplad över.


Kommentar:
Rödvinsreduktion är inte nödvändigt men är en god, sötsyrlig brytning till fläskfilén och savoykålen.
3 dl rödvin
1 msk strösocker
3 msk balsamvinäger
1 msk maizenaredning
salt
Häll rödvin, socker och vinäger i en kastrull. Koka tills cirka 2 dl återstår. Red av med maizenaredning. Smaka av med salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top