Sillsallad på gulbetor

Du behöver 2 st gulbetor (ca 350 g) 1 st äpple fast, syrligt, skalat och tärnat 1 st gul lök hackad 2 st potatis tärnade...


6 portioner

Du behöver

  • 2 st gulbetor (ca 350 g)
  • 1 st äpple fast, syrligt, skalat och tärnat
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st potatis tärnade
  • 2 st saltgurkor tärnade
  • 3 st sillfiléer (ca 200 g)
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 1.5 tsk dijonsenap ljus
  • 3 msk matolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar
  • 6 skiva kavring

Gör så här

1
Borsta gulbetorna under rinnande vatten. Koka dem mjuka i saltat vatten. Det tar 30-40 minuter, de är färdiga när skalet lossnar lätt. Spola dem med kallvatten och dra av skalet. Låt betorna svalna och tärna dem fint.

2
Blanda dem med övriga ingredienser, krydda med salt och svartpeppar.

3
Låt sillsalladen dra i kylen minst ett par timmar, helst över natten så att smakerna kommer till sin rätt.

4
Servera sillsalladen på skivad kavring eller bara som den är.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top