Du behöver
- 2 st gulbetor (ca 350 g)
- 1 st äpple fast, syrligt, skalat och tärnat
- 1 st gul lök hackad
- 2 st potatis tärnade
- 2 st saltgurkor tärnade
- 3 st sillfiléer (ca 200 g)
- 0.5 dl hackad gräslök
- 1.5 tsk dijonsenap ljus
- 3 msk matolja
- 1 msk honung
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt och svartpeppar
- 6 skiva kavring
Gör så här
1
Borsta gulbetorna under rinnande vatten. Koka dem mjuka i saltat vatten. Det tar 30-40 minuter, de är färdiga när skalet lossnar lätt. Spola dem med kallvatten och dra av skalet. Låt betorna svalna och tärna dem fint.
2
Blanda dem med övriga ingredienser, krydda med salt och svartpeppar.
3
Låt sillsalladen dra i kylen minst ett par timmar, helst över natten så att smakerna kommer till sin rätt.
4
Servera sillsalladen på skivad kavring eller bara som den är.