Fetaostkräm på salladsbädd

Du behöver 200 g fetaost 2 dl crème fraîche 4 msk lök finhackad gul 1 tsk örtpeppar (Santa Maria) Till servering rossisallad krisp- och paprika...


6 portioner

Du behöver

  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 msk lök finhackad gul
  • 1 tsk örtpeppar (Santa Maria)

Till servering

rossisallad krisp- och
paprika gul
valnötskärnor
persikobalsamico

Gör så här

1
Dela fetaosten i bitar och lägg den i en matberedare. Tillsätt crème fraiche, lök och örtkrydda. Starta maskinen och kör tills massan är slät och har tjocknat en aning. Smaka av. Ställ fetaostkrämen i kylen någon timme.

2
Forma klickar av fetaostkrämen till ovala ägg med hjälp av två matskedar. Lägg äggen på en salladsbädd. Garnera med paprika, valnöt, lite örtpeppar och eventuell några droppar persikobalsamico. (En ny spännande vinäger av märket Zeta.)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top