Bondomelett med potatis och skinka

Du behöver 2 msk smör 100 g champinjoner hackade 1 st morot finriven 1 st potatis medelstor och råriven 2 msk vatten 50 g skinka...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 100 g champinjoner hackade
  • 1 st morot finriven
  • 1 st potatis medelstor och råriven
  • 2 msk vatten
  • 50 g skinka strimlad rökt
  • 4 st ägg storlek L
  • 4 msk vatten eller mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 skiva grovt bröd

Gör så här

1
Smält smöret i en stor stekpanna med höga kanter. Lägg i svamp, morot och råriven potatis. Fräs en minut, vänd hela tiden med stekspade. Tillsätt vatten och lägg ögonblickligen på lock. Änga 5 minuter. Ta av locket och ånga tills vätskan dunstat bort. Blanda i skinka.

2
Vispa samman ägg, vätska, salt och peppar. Häll äggsmeten över ingredienserna i pannan. Låt omeletten stelna på medelvärme, lyft här och var med stekspade så att äggsmeten sjunker till botten.

3
Strö persilja över och ät grovt bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top