Du behöver
- 2 msk smör
- 100 g champinjoner hackade
- 1 st morot finriven
- 1 st potatis medelstor och råriven
- 2 msk vatten
- 50 g skinka strimlad rökt
- 4 st ägg storlek L
- 4 msk vatten eller mjölk
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 msk hackad persilja
- 4 skiva grovt bröd
Gör så här
1
Smält smöret i en stor stekpanna med höga kanter. Lägg i svamp, morot och råriven potatis. Fräs en minut, vänd hela tiden med stekspade. Tillsätt vatten och lägg ögonblickligen på lock. Änga 5 minuter. Ta av locket och ånga tills vätskan dunstat bort. Blanda i skinka.
2
Vispa samman ägg, vätska, salt och peppar. Häll äggsmeten över ingredienserna i pannan. Låt omeletten stelna på medelvärme, lyft här och var med stekspade så att äggsmeten sjunker till botten.
3
Strö persilja över och ät grovt bröd till.