Varmrökt fisk på couscousbotten

Du behöver 250 g varmrökt fisk, t ex 2 makrillfiléer, lax, röding, böckling 1 3/4 dl vatten 1/2 msk olja 1/2 tsk salt 2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 250 g varmrökt fisk, t ex 2 makrillfiléer, lax, röding, böckling
  • 1 3/4 dl vatten
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl couscous
  • 1 1/2 dl ärter, majs, paprikablandning, fryst
  • 10 skalade räkor
  • 2 citronklyftor
  • Sås:
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk mjölk
  • 2 krm mald spiskummin
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Rensa fisken från ben om så behövs. Ljumma fisken en halv minut i mikrougn.

2
Koka upp vatten med olja och salt. Lägg i couscous och grönsaker. Koka hastigt upp. Lägg på lock och låt grynen svälla

3
7-10 minuter. Rör dem fluffiga med en gaffel.

4
Rör samman yoghurt, mjölk, spiskummin och vitlök till en kall sås. Smaka av med salt och peppar.

5
Lägg upp couscous på tallrikar och toppa med ljummen fisk och en klick sås. Garnera med räkor och citronklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top