Du behöver
- 250 g varmrökt fisk, t ex 2 makrillfiléer, lax, röding, böckling
- 1 3/4 dl vatten
- 1/2 msk olja
- 1/2 tsk salt
- 2 dl couscous
- 1 1/2 dl ärter, majs, paprikablandning, fryst
- 10 skalade räkor
- 2 citronklyftor
- Sås:
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 2 msk mjölk
- 2 krm mald spiskummin
- 1/2 pressad vitlöksklyfta
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Rensa fisken från ben om så behövs. Ljumma fisken en halv minut i mikrougn.
2
Koka upp vatten med olja och salt. Lägg i couscous och grönsaker. Koka hastigt upp. Lägg på lock och låt grynen svälla
3
7-10 minuter. Rör dem fluffiga med en gaffel.
4
Rör samman yoghurt, mjölk, spiskummin och vitlök till en kall sås. Smaka av med salt och peppar.
5
Lägg upp couscous på tallrikar och toppa med ljummen fisk och en klick sås. Garnera med räkor och citronklyftor.