Ciabattarutor med flingor av kli

Du behöver 1/2 paket (25 g) jäst 5 dl kallt vatten 2 tsk (fling)salt 1 dl (33 g) vetekli 3 dl (195 g) durumvetemjöl ca...


20 portioner

Du behöver

  • 1/2 paket (25 g) jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 tsk (fling)salt
  • 1 dl (33 g) vetekli
  • 3 dl (195 g) durumvetemjöl
  • ca 7 dl (420 g) vetemjöl special

Gör så här

1
Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, vetekli och durumvetemjöl. Arbeta i nästan allt vetemjöl special till en smidig deg. Täck degbunken med plast och bakduk. Ställ degen att jäsa i rumstemperatur minst 2 timmar.

2
Stjälp degen på mjölat bakbord. Knåda mycket lätt ihop degen. Kavla ut den till en degplatta direkt på bak-plåtspapper, cirka 28 x 35 centimeter. Lägg en väl urvriden kökshandduk under ifall papperet glider i väg. Sporra rutor 7 x 7 centimeter med baksporre eller snitta med kniv. Dra papperet med degen över på en plåt. Jäs under bakduk 30-45 minuter.

3
Pensla ytan med ljummet vatten och dofta vetemjöl över. Grädda rutorna mitt i ugnen i 250 grader cirka 12 minuter. Låt svalna utan bakduk på galler. Bröden kan frysas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top