Grön ärtsås

Du behöver 400 g ärter gröna tinade 5 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 0.5 dl matlagningsgrädde 1/2-1 dl vin torrt vitt salt vitpeppar Gör så...


6 portioner

Du behöver

  • 400 g ärter gröna tinade
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2-1 dl vin torrt vitt
  • salt vitpeppar

Gör så här

Koka ärterna hastigt någon minut i vatten med upplöst buljong. Låt rinna av (använd buljongen till quenellkoket). Puréa med stavmixer tillsammans med grädde och vin. Smaka av med salt och peppar och värm strax före servering. Kan frysas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top