Fruktvårrullar med vaniljsås

Du behöver 4 dl mellangrädde, 27% 1 vaniljstång 4 äggulor 3 msk strösocker 4 skalade kiwi 8 jordgubbar 2 skalade bananer 1 msk strösocker 8...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl mellangrädde, 27%
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 4 skalade kiwi
  • 8 jordgubbar
  • 2 skalade bananer
  • 1 msk strösocker
  • 8 ark filodeg 20 x 25 cm
  • 2 äggulor + 1 msk vatten till pensling

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg alltsammans i en kastrull. Häll på grädden, koka upp och dra åt sidan.

2
Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt äggvispet till den varma grädden under kraftig vispning. Ställ kastrullen på en varm platta och rör hela tiden i botten med en träsked. När såsen börjar tjockna är den klar. Låt den svalna.

3
Skär frukten och jordgubbarna i småbitar. Lägg i en skål och strö över socker. Blanda.

4
Sätt ugnen på 250 grader. Rulla in frukten i filodegsark. Limma ihop

5
genom att pensla med äggula blandad med vatten. Lägg dem på en papprad plåt. Pensla rullarna med äggula på ovansidan och grädda dem i cirka 12 minuter mitt i ugnen tills de blir frasiga. Servera med den avsvalnade eller kalla vaniljsåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top