Kycklingspett med sallad på grön papaya

Du behöver 600 g kycklingfilé 0.5 dl soja 2 msk fisksås 2 msk rapsolja 3 st vitlöksklyftor hackade 0.5 st röd chili hackad med frön...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 0.5 dl soja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk rapsolja
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 st röd chili hackad med frön
  • 1 msk rapsolja
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk fisksås
  • lime saften av 1
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk muscovadosocker
  • 1.5 msk maizenaredning
  • lime rivet skal av 1
  • 1 st babyspenat dryg l löst packad
  • 30 g mynta
  • 30 g koriander
  • 15 cm papaya eller squash
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk pressad lime
  • 2 msk sesamfrön
  • 300 g risnudlar

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i bitar och trä upp på bambuspett och lägg på ett fat. Rör ihop soja, fisksås och rapsolja och häll blandningen över. Marinera i 2 timmar.

2

3
Såsen:

4
Fräs vitlök och chili i oljan i en kastrull. Häll på vatten, fisksås och pressad lime, tillsätt buljongtärning och muscovadosocker. Koka ihop såsen i 3 minuter, red av med maizenaredning. Rör i limeskalet, ställ åt sidan.

5
Salladen: Plocka spenaten, myntan och koriandern ner i en bunke. Strimla papayan med potatisskalare och lägg

6
i bunken. Tillsätt olja, fisksås och lime. Vänd salladen försiktigt.

7

8
Spetten:

9
Sätt ugnen på 275 grader och grill. Strö sesamfrön och salt runt om på spetten och lägg på en plåt. Sätt in mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomgrillad.

10
Servera med nykokta risnudlar, såsen och salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top