Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 0.5 dl soja
- 2 msk fisksås
- 2 msk rapsolja
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 0.5 st röd chili hackad med frön
- 1 msk rapsolja
- 2.5 dl vatten
- 2 msk fisksås
- lime saften av 1
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- 1 msk muscovadosocker
- 1.5 msk maizenaredning
- lime rivet skal av 1
- 1 st babyspenat dryg l löst packad
- 30 g mynta
- 30 g koriander
- 15 cm papaya eller squash
- 2 msk rapsolja
- 2 msk fisksås
- 1 msk pressad lime
- 2 msk sesamfrön
- 300 g risnudlar
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i bitar och trä upp på bambuspett och lägg på ett fat. Rör ihop soja, fisksås och rapsolja och häll blandningen över. Marinera i 2 timmar.
2
3
Såsen:
4
Fräs vitlök och chili i oljan i en kastrull. Häll på vatten, fisksås och pressad lime, tillsätt buljongtärning och muscovadosocker. Koka ihop såsen i 3 minuter, red av med maizenaredning. Rör i limeskalet, ställ åt sidan.
5
Salladen: Plocka spenaten, myntan och koriandern ner i en bunke. Strimla papayan med potatisskalare och lägg
6
i bunken. Tillsätt olja, fisksås och lime. Vänd salladen försiktigt.
7
8
Spetten:
9
Sätt ugnen på 275 grader och grill. Strö sesamfrön och salt runt om på spetten och lägg på en plåt. Sätt in mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomgrillad.
10
Servera med nykokta risnudlar, såsen och salladen.