Franska rårakor med krämig shiitake

Du behöver 4 st potatis fast sort 1 st morot 0.5 st gul lök hackad 2 st ägg 0.5 tsk salt 1 msk olja till...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4 st potatis fast sort
  • 1 st morot
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 2 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olja till stekning
  • shiitake Krämig
  • 50 g shiitakesvamp
  • champinjoner eller
  • 0.5 dl vatten + 1 tsk grönsaksfond
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • salt och vitpeppar

Servera till:

bröd och ost

Gör så här

1
Skala och riv potatis och morot. Blanda med lök, ägg och salt. Klicka ut smeten som stora plättar i stekpannan, det blir sex rårakor, steks i två omgångar på medelvärme. Håll varmt.

2
Skiva svampen, lägg skivorna i plastbelagd stekpanna och stek tills vätskan ångat bort. Tillsätt vatten och fond. Koka tills även det ångat bort. Ta pannan av värmen. Rör ner yoghurt. Salta och peppra. Klicka smeten över rårakorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top