Sås med apelsin, zucchini och svartrötter

Du behöver 2 apelsiner 3 svartrötter 1 zucchini, ca 300 g olivolja 4 salladslökar, strimlade salt och svartpeppar 500 g kronärtskocksfyllda tortelli Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 2 apelsiner
  • 3 svartrötter
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • olivolja
  • 4 salladslökar, strimlade
  • salt och svartpeppar
  • 500 g kronärtskocksfyllda tortelli

Gör så här

1
Riv det yttersta skalet på den ena apelsinen med den fina sidan på rivjärnet eller med ett ciseleringsjärn.

2
Skala båda apelsinerna med en kniv så att du även får bort det vita. Skär ut snygga klyftor mellan hinnorna. Pressa saften ur skroven och spara den.

3
Skala svartrötterna och skär dem i tunna stavar. Bryn dem i olivolja i 3-4 minuter så de blir mjuka. Salta.

4
Dela zucchinin två gånger på längden och skiva den. Fräs bitarna försiktigt i olivolja i ett par minuter. Tillsätt apelsinskal, saft, klyftor och salladslök. Koka upp, salta och peppra.

5
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera grönsakerna och toppa med svartrötterna.


Kommentar:
Passar bra till kronärtskocksfyllda tortelli.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top