Du behöver
- 2 apelsiner
- 3 svartrötter
- 1 zucchini, ca 300 g
- olivolja
- 4 salladslökar, strimlade
- salt och svartpeppar
- 500 g kronärtskocksfyllda tortelli
Gör så här
1
Riv det yttersta skalet på den ena apelsinen med den fina sidan på rivjärnet eller med ett ciseleringsjärn.
2
Skala båda apelsinerna med en kniv så att du även får bort det vita. Skär ut snygga klyftor mellan hinnorna. Pressa saften ur skroven och spara den.
3
Skala svartrötterna och skär dem i tunna stavar. Bryn dem i olivolja i 3-4 minuter så de blir mjuka. Salta.
4
Dela zucchinin två gånger på längden och skiva den. Fräs bitarna försiktigt i olivolja i ett par minuter. Tillsätt apelsinskal, saft, klyftor och salladslök. Koka upp, salta och peppra.
5
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera grönsakerna och toppa med svartrötterna.
Passar bra till kronärtskocksfyllda tortelli.