Sås med spenat och körvel

Du behöver 4 st vitlöksklyftor hackade 3 msk olivolja 200 g spenat rensad och sköljd 2 dl mellangrädde 27 % 1 kruka körvel färsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • 3 msk olivolja
  • 200 g spenat rensad och sköljd
  • 2 dl mellangrädde 27 %
  • 1 kruka körvel färsk
  • salt och svartpeppar
  • 500 g tortellini med gorgonzola och valnötter

Gör så här

1
Fräs vitlöken försiktigt i oliv-oljan. Tillsätt spenaten och fräs i ytterligare ett par minuter så att spenaten sjunker ihop. Häll på grädden och koka i halvannan minut. Skörda körvelkrukan och grovhacka stjälkar och allt. Rör ner den i spenaten och krydda med salt och svartpeppar.

2
Koka pastan på vanligt sätt och servera till. Riv gärna lite parmesanost över.


Kommentar:
Passar bra till gorgonzola- och valnötsfylld tortellini

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top