Du behöver
- 1 (350 g) fänkål
- 2 (250 g) stora morötter
- 4 (300 g) medelstora potatisar
- 1/2 (500 g) blomkål
- 1 msk olivolja
- 2 tsk curry
- 2 tsk spiskummin
- 300 g skivad kryddig och fettsnål korv, exempelvis Kielbaska
- 3 dl hönsbuljong
- 2 1/2 dl fettsnål grädde, exempelvis Keldas lagalätt
- salt och vitpeppar
- 2 msk hackad timjan
Gör så här
1
Skala och tärna alla grönsaker grovt. Fräs dem i olivolja och pudra över kryddorna. Fräs utan att det tar färg. Lägg i korven, rör om och häll på buljong. Låt det småputtra på svag värme i tio minuter. Häll på grädden och koka i fem minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer kryddor. Strö över timjan.
2
Servera med basmatiris och mango chutney.