Pizza med kyckling och rucola

Du behöver 4 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 2 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 75 g margarin eller smör 2 dl vatten pastasås (340 g)...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 75 g margarin eller smör
  • 2 dl vatten
  • pastasås (340 g)
  • 2 dl riven ost
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g rucolasallad

Gör så här

1
Hacka samman de båda mjölsorterna, bakpulver, salt och matfettet gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, cirka 20 centimeter i diameter, direkt på bakpappersklädd plåt.

3
Bred degrundlarna med tomatsås och strö över osten.

4
Grädda mitt i ugnen i 250 grader cirka 12 minuter.

5
Stek under tiden kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna cirka 10 minuter runt om. Krydda med salt och peppar. Ta upp och skär kycklingfiléerna i skivor.

6
Fördela kycklingen på pizzorna. Toppa med

7
rucolasalladen.

8
Servera pizzorna genast med strimlad vitkål.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top