Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 75 g margarin eller smör
- 2 dl vatten
- pastasås (340 g)
- 2 dl riven ost
- 4 st kycklingfiléer
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 100 g rucolasallad
Gör så här
1
Hacka samman de båda mjölsorterna, bakpulver, salt och matfettet gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, cirka 20 centimeter i diameter, direkt på bakpappersklädd plåt.
3
Bred degrundlarna med tomatsås och strö över osten.
4
Grädda mitt i ugnen i 250 grader cirka 12 minuter.
5
Stek under tiden kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna cirka 10 minuter runt om. Krydda med salt och peppar. Ta upp och skär kycklingfiléerna i skivor.
6
Fördela kycklingen på pizzorna. Toppa med
7
rucolasalladen.
8
Servera pizzorna genast med strimlad vitkål.