Du behöver
- 6 st gelatinblad
- 300 g rabarber
- 2 dl vatten
- 1 dl socker
- 2.5 dl mellangrädde
- 1/2-1 msk ingefära färskriven
- 1 dl jordgubbssaft drickfärdig
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten cirka tio minuter.
2
Skölj och skär rabarbern i smala strimlor. Koka upp vattnet med socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka under lock cirka fem minuter. Ta upp cirka 1/4 av rabarbern och spara till garnering. Mixa resten av rabarbern med sockerlagen och tillsätt grädden. Låt koka upp.
3
Ta upp fem av gelatinbladen och låt dem smälta i den varma rabarbergrädden. Smaka av med ingefära och häll upp blandningen i sex koppar eller glas. Låt stå kallt cirka en timme.
4
Koka upp saften i en kastrull. Ta upp och smält det sjätte gelatinbladet i saften. Låt kallna tills det blir trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt ytterligare en-två timmar.
5
Garnera pannacottan med de sparade rabarberstrimlorna och servera.