Rabarberpannacotta med ingefära

Du behöver 6 st gelatinblad 300 g rabarber 2 dl vatten 1 dl socker 2.5 dl mellangrädde 1/2-1 msk ingefära färskriven 1 dl jordgubbssaft drickfärdig...


6 portioner

Du behöver

  • 6 st gelatinblad
  • 300 g rabarber
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1/2-1 msk ingefära färskriven
  • 1 dl jordgubbssaft drickfärdig

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten cirka tio minuter.

2
Skölj och skär rabarbern i smala strimlor. Koka upp vattnet med socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka under lock cirka fem minuter. Ta upp cirka 1/4 av rabarbern och spara till garnering. Mixa resten av rabarbern med sockerlagen och tillsätt grädden. Låt koka upp.

3
Ta upp fem av gelatinbladen och låt dem smälta i den varma rabarbergrädden. Smaka av med ingefära och häll upp blandningen i sex koppar eller glas. Låt stå kallt cirka en timme.

4
Koka upp saften i en kastrull. Ta upp och smält det sjätte gelatinbladet i saften. Låt kallna tills det blir trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt ytterligare en-två timmar.

5
Garnera pannacottan med de sparade rabarberstrimlorna och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top