Hemlagad färskost med oliver

Du behöver 1 liter naturell yoghurt eller matlagningsyoghurt 1/2 msk salt 3 vitlöksklyftor 1 dl urkärnade oliver, svarta eller gröna 1 msk hackad mynta, timjan...


4 portioner

Du behöver

  • 1 liter naturell yoghurt eller matlagningsyoghurt
  • 1/2 msk salt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl urkärnade oliver, svarta eller gröna
  • 1 msk hackad mynta, timjan eller oregano
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Häll yoghurten i kaffetratt med filter eller en tygpåse, tillsätt salt, hackad vitlök och låt stå i cirka 30 minuter.

2
Häll yoghurten i en skål. Hacka oliverna och blanda i, tillsätt örter, peppar och blanda ihop.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top