Du behöver
- 2 st gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor
- 0.5 dl olivolja
- 1.5 kg kycklinglår
- 0.5 l vatten
- 1 krm gurkmeja
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm paprikapulver
- 4 dl kokande vatten
- 1 st buljongtärning
- 1 msk maizenaredning
- 3 dl gröna oliver
- 1.5 dl russin gärna Sultanrussin/gulrussin
- 4 dl katrinplommon
- 2.5 msk zereshk (torkade berberisbär)
- salt var sparsam med
Gör så här
1
Hacka och fräs löken och vitlöken i en gryta med olivolja.
2
Bryn kycklinglåren i olivolja tills de fått fin färg. Lägg över köttet tillsammans med den frästa löken och vitlöken i kastrull. Tillsätt vatten och låt koka under lock i cirka 20 minuter.
3
Tillsätt kryddor, buljong, maizena, oliver, plommon och russin och låt det småkoka under lock cirka tio minuter tills kycklingen är mör.
4
Tillsätt berberisbären strax före serveringen och rör om försiktigt. Servera med persiskt saffransris eller pasta.
Tips!
Det går även bra med strimlade kycklingfiléer, men korta i så fall ner koktiden.