Persisk fruktkyckling med saffransris eller pasta

Du behöver 2 st gula lökar 3 st vitlöksklyftor 0.5 dl olivolja 1.5 kg kycklinglår 0.5 l vatten 1 krm gurkmeja 1 krm svartpeppar 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 kg kycklinglår
  • 0.5 l vatten
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 4 dl kokande vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 1 msk maizenaredning
  • 3 dl gröna oliver
  • 1.5 dl russin gärna Sultanrussin/gulrussin
  • 4 dl katrinplommon
  • 2.5 msk zereshk (torkade berberisbär)
  • salt var sparsam med

Gör så här

1
Hacka och fräs löken och vitlöken i en gryta med olivolja.

2
Bryn kycklinglåren i olivolja tills de fått fin färg. Lägg över köttet tillsammans med den frästa löken och vitlöken i kastrull. Tillsätt vatten och låt koka under lock i cirka 20 minuter.

3
Tillsätt kryddor, buljong, maizena, oliver, plommon och russin och låt det småkoka under lock cirka tio minuter tills kycklingen är mör.

4
Tillsätt berberisbären strax före serveringen och rör om försiktigt. Servera med persiskt saffransris eller pasta.


Kommentar:
Tips!
Det går även bra med strimlade kycklingfiléer, men korta i så fall ner koktiden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top