Persisk kycklingsoppa med lime och äggnudlar

Du behöver 2 l vatten 1.5 kg kycklinglår klubbor, vingar eller rygg 1 st hönsbuljongtärning 2 st gula lökar hackade 2 st vitlöksklyftor hackade 1...


6 portioner

Du behöver

  • 2 l vatten
  • 1.5 kg kycklinglår klubbor, vingar eller rygg
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 st gula lökar hackade
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar stött
  • 350 g morötter ca 6 små
  • 400 g potatis ca 5 st
  • 3 msk tomatpuré
  • 1.5 dl krossade tomater
  • salt och peppar
  • 35 g äggnudlar tunna
  • 0.5 st pressad citron eller 1 pressad lime
  • 2 dl bladpersilja finhackad

Gör så här

1
Koka upp vattnet. Lägg i kycklingbitarna och buljongtärningen tillsammans med lök, vitlök, salt och peppar.

2
Ta upp kycklingbitarna efter cirka 30 minuter tillsammans med två deciliter av buljongen och lägg åt sidan för att göra den goda lime- och tomatkycklingen (se länk)

3
Tillsätt en halv liter vatten. Skala och skär morötter och potatis i små tärningar, lägg dem i grytan tillsammans med tomatpurén och de krossade tomaterna och koka cirka 10 minuter. Smaka av med peppar och salt.

4
Tillsätt nudlar och limesaft eller citronsaft och låt soppan koka ytterligare tio minuter under lock på svag värme. Garnera med hackad persilja.


Kommentar:
Rätten heter Soppe Morgh i orginal. En perfekt förrättssoppa som även uppskattas av kräsna barn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top