Tomat- & limekyckling med medelhavsgrönsaker

Du behöver 1 röd paprika 1 aubergin (300 g) 1 squash (300 g) matolja salt och svartpeppar 1 krm paprikapulver Tomatsås: 4 msk tomatpuré 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 röd paprika
  • 1 aubergin (300 g)
  • 1 squash (300 g)
  • matolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • Tomatsås:
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • salt, peppar och paprikapulver
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 citron
  • 2 msk rostade solroskärnor

Gör så här

1
Om du väljer att inte göra soppan, koka kycklingdelarna som i persisk kycklingsoppa (se länken). Ta upp kycklingbitarna. Spara två deciliter av buljongen till soppan. Om du inte gör soppan kan överbliven buljong frysas in.

2
Skär paprika, aubergin och squash i små stavar eller skivor. Stek dem genomstekta i matolja i en panna. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver.

3
Stek kycklingen i lite matolja på båda sidor tills de fått en vacker stekyta.

4

5
Tomatsåsen:

6
Fräs tomatpurén i en liten kastrull och blanda i resten av ingredienserna. Låt såsen koka upp och småkoka i cirka 15 minuter och häll sedan över de stekta kycklingbitarna.

7
Låt kycklingen sjuda i tomatsåsen, under lock i cirka tio minuter. Tillsätt de stekta grönsakerna och låt koka på svag värme i ytterligare fem-tio minuter.

8

9
Lägg grytan på ett vackert fat, häll över tomatsåsen och strö över rostade solroskärnor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top