Du behöver
- 1 röd paprika
- 1 aubergin (300 g)
- 1 squash (300 g)
- matolja
- salt och svartpeppar
- 1 krm paprikapulver
- Tomatsås:
- 4 msk tomatpuré
- 1 1/2 dl krossade tomater
- 4 dl vatten
- salt, peppar och paprikapulver
- 1 hönsbuljongtärning
- 1/2 citron
- 2 msk rostade solroskärnor
Gör så här
1
Om du väljer att inte göra soppan, koka kycklingdelarna som i persisk kycklingsoppa (se länken). Ta upp kycklingbitarna. Spara två deciliter av buljongen till soppan. Om du inte gör soppan kan överbliven buljong frysas in.
2
Skär paprika, aubergin och squash i små stavar eller skivor. Stek dem genomstekta i matolja i en panna. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver.
3
Stek kycklingen i lite matolja på båda sidor tills de fått en vacker stekyta.
4
5
Tomatsåsen:
6
Fräs tomatpurén i en liten kastrull och blanda i resten av ingredienserna. Låt såsen koka upp och småkoka i cirka 15 minuter och häll sedan över de stekta kycklingbitarna.
7
Låt kycklingen sjuda i tomatsåsen, under lock i cirka tio minuter. Tillsätt de stekta grönsakerna och låt koka på svag värme i ytterligare fem-tio minuter.
8
9
Lägg grytan på ett vackert fat, häll över tomatsåsen och strö över rostade solroskärnor.