Du behöver
- 4 prt basmatiris
- 2 st limefrukt
- currypasta (ca 100 g)
- 1 st kokosmjölk (ca 150 g)
- 400 g fläskkotlett eller bog
- 2 st äpplen syrliga
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- färsk koriander
Gör så här
1
Koka riset enligt förpackningen, ersätt en del av vätskan med lika mycket pressad lime.
2
Blanda currypasta, det finns olika styrkor att välja på, och kokosmjölk i en kastrull. Hetta upp under lock.
3
Tunnskiva köttet och strimla det, släpp ner i currysåsen. Strimla också äpplena i stavar, lägg dem genast i såsen. Skär ansad purjo och urtagen paprika i munsbitar och låt dem också puttra med i kastrullen på svag värme cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö på strimlad färsk koriander och servera med riset.