Kotlettcurry med limeris

Du behöver 4 prt basmatiris 2 st limefrukt currypasta (ca 100 g) 1 st kokosmjölk (ca 150 g) 400 g fläskkotlett eller bog 2 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt basmatiris
  • 2 st limefrukt
  • currypasta (ca 100 g)
  • 1 st kokosmjölk (ca 150 g)
  • 400 g fläskkotlett eller bog
  • 2 st äpplen syrliga
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • färsk koriander

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningen, ersätt en del av vätskan med lika mycket pressad lime.

2
Blanda currypasta, det finns olika styrkor att välja på, och kokosmjölk i en kastrull. Hetta upp under lock.

3
Tunnskiva köttet och strimla det, släpp ner i currysåsen. Strimla också äpplena i stavar, lägg dem genast i såsen. Skär ansad purjo och urtagen paprika i munsbitar och låt dem också puttra med i kastrullen på svag värme cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö på strimlad färsk koriander och servera med riset.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top