Fatmas fingrar

Du behöver 1 lök 1 tsk olivolja 100 g köttfärs 1 krm svartpeppar 1 krm kanel 1 kvist bladpersilja 20 g mager ost 1 platta...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 lök
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g köttfärs
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kanel
  • 1 kvist bladpersilja
  • 20 g mager ost
  • 1 platta filodeg
  • 1 tsk matolja
  • 1/2 äpple
  • 1 sharonfrukt
  • 1 msk honung
  • 1 msk russin

Gör så här

1
Finhacka lök och stek den mjuk i en pannan med olivolja. Tillsätt köttfärs, krydda med peppar och kanel. Stek tills det har blivit gyllene.

2
Hacka bladpersilja och riv ost och blanda ner i köttfärsen.

3
Lägg ut filodegen och pensla den med olja. Vik den dubbel och skär den sedan på mitten för att få två bitar. Fördela fyllningen mellan plattorna och rulla ihop dem till cigarrer genom att först vika in långsidorna och sedan rulla ihop degen.

4
Pensla cigarrerna med olja och baka i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter. Gör en fruktsallad till dessert av tunt skivat äpple och sharon. Ringla över honung och toppa med russin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top