Bönsallad med kalkonbröst i tunnbröd

Du behöver 2 burkar (à 400 g) vita bönor 1 röd paprika 1 röd chili, t ex spansk peppar 1 bit purjolök, ca 15 cm...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 burkar (à 400 g) vita bönor
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 1 bit purjolök, ca 15 cm
  • 3 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 stora mjuka tunnbröd
  • 300 g rökt kalkonbröst i tunna skivor
  • 1 grönsalladshuvud

Gör så här

1
Skölj hastigt av bönorna och låt rinna av. Grovhacka bönorna.

2
Skölj, kärna ur och strimla paprika och chili. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken.

3
Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Vänd i bönor, paprika, chili och lök.

4
Fördela salladen på tunnbröden. Lägg på kalkonskivor och salladsblad och rulla ihop.

5
Servera vattenmelon efter mackorna. Det svalkar gott efter chilihettan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top