Du behöver
- 2 burkar (à 400 g) vita bönor
- 1 röd paprika
- 1 röd chili, t ex spansk peppar
- 1 bit purjolök, ca 15 cm
- 3 msk olja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 4 stora mjuka tunnbröd
- 300 g rökt kalkonbröst i tunna skivor
- 1 grönsalladshuvud
Gör så här
1
Skölj hastigt av bönorna och låt rinna av. Grovhacka bönorna.
2
Skölj, kärna ur och strimla paprika och chili. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken.
3
Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Vänd i bönor, paprika, chili och lök.
4
Fördela salladen på tunnbröden. Lägg på kalkonskivor och salladsblad och rulla ihop.
5
Servera vattenmelon efter mackorna. Det svalkar gott efter chilihettan.