Du behöver
- vatten, salt
- 4 lårklubbor av kyckling, färsk eller tinad
- 2 msk (oliv)olja
- 2 tsk rosépeppar
- 2 msk honung
- 1 kg färska rödbetor med blast
- 100 g fetaost
- 1-2 kvistar färsk timjan
- 50 g matyoghurt
- salt, vitpeppar
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader. Koka upp cirka 2 liter vatten i en rymlig gryta, tillsätt 1 1/2 msk salt.
2
Pensla kycklingdelarna med oljan, strö salt och nystött rosépeppar på köttytorna. Lägg i ugnsform och stek mitt i ugnen cirka 25 minuter. Vänd bitarna upp och ner efter 10 minuter. Pensla med honung när 5 minuter av stektiden är kvar.
3
Klipp blasten av sköljda betor 3 cm från fästet. Koka dem i saltat vatten 15-25 minuter. Känn med en sticka i den största betan, den ska ramla av stickan med lätthet! Fiska då upp knölarna och spola dem i kallt vatten.
4
Kläm skalet av varje rödbeta med ett fast handgrepp. (Koka en sats betor till, att ha kalla, i saltvattnet medan du äter. Skala dem varma.)
5
Mosa fetaosten med repad timjan i yoghurten, smaka av med salt och vitpeppar. Servera allt med solrosbröd att bryta till.