Du behöver
- 350 g kycklingfärs
- 1 tsk salt
- 1 knipplök
- 1 krm spiskummin
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl mjölk
- 1 liter vatten
- 2 tärningar hönsbuljong
- Att lägga i soppan
- 1/2 burk röda
- kidneybönor
- 1 dl majs
- 1/2 ask sockerärter
- 30 g ärtskott
- fullkornsbröd att äta till
Gör så här
1
Mosa färsen tillsammans med salt i matberedaren tills färsen samlar sig som en boll. Lägg i grovhackad knipplök, spiskummin, peppar och potatismjöl. Snurra ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken i stråle medan maskinen arbetar färsen slät.
2
Koka upp vattnet med buljong. Forma färsen till bullar med en fuktad sked mot fuktad handflata. Sjud bullarna i buljongen cirka 8 minuter tills de är fasta rakt igenom. Ta upp dem.
3
Red spadet med 4 msk idealmjöl som vispas ner. Koka upp. Lägg i grönsakerna och koka dem nätt och jämnt mjuka cirka 4 minuter. Smaka av med salt. Lägg i bullarna och servera soppan med gröna ärtskott eller annat grönt strössel. Bröd till.