Sallad för utebruk (glutenfri)

Du behöver 4-5 kokta kalla potatisar 1 burk (400 g) haricots verts 1/2 rödlök salladsmix eller strimlad isbergssallad 10 oliver torkad oregano pepparmix flingsalt Senapsdressing...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4-5 kokta kalla potatisar
  • 1 burk (400 g) haricots verts
  • 1/2 rödlök
  • salladsmix eller strimlad isbergssallad
  • 10 oliver
  • torkad oregano
  • pepparmix
  • flingsalt
  • Senapsdressing
  • 1 msk honungssenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Att servera till:
  • wienerkorv gärna av kyckling (14% fett)
  • bifftomat
  • bröd

Gör så här

1
Skiva potatisarna. Låt haricots verts-bönorna rinna av. Skala och skiva löken. Skölj salladen och låt den rinna av.

2
Lägg en rejäl näve sallad på varje tallrik. Placera potatis, lök, bönor och oliver ovanpå. Strö på oregano, pepparmix och flingsalt.

3
Vispa samman senap, olja och citronsaft. Droppa dressingen över salladen.

4
Bjud med varm eller kall wienerkorv, bifftomat och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top