Du behöver
- 4-5 kokta kalla potatisar
- 1 burk (400 g) haricots verts
- 1/2 rödlök
- salladsmix eller strimlad isbergssallad
- 10 oliver
- torkad oregano
- pepparmix
- flingsalt
- Senapsdressing
- 1 msk honungssenap
- 2 msk olivolja
- 1 tsk pressad citronsaft
- Att servera till:
- wienerkorv gärna av kyckling (14% fett)
- bifftomat
- bröd
Gör så här
1
Skiva potatisarna. Låt haricots verts-bönorna rinna av. Skala och skiva löken. Skölj salladen och låt den rinna av.
2
Lägg en rejäl näve sallad på varje tallrik. Placera potatis, lök, bönor och oliver ovanpå. Strö på oregano, pepparmix och flingsalt.
3
Vispa samman senap, olja och citronsaft. Droppa dressingen över salladen.
4
Bjud med varm eller kall wienerkorv, bifftomat och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.