Hallonsylt med mynta

Du behöver 2 l hallon (1 kg) 0.5 dl vatten 2 tsk geleringsmedel (Certo fruktpektin-pulver eller Gul gelatin-pulver) 6 dl strösocker färska myntablad Gör så...


1 portion

Du behöver

  • 2 l hallon (1 kg)
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk geleringsmedel (Certo fruktpektin-pulver eller Gul gelatin-pulver)
  • 6 dl strösocker
  • färska myntablad

Gör så här

1
Skölj inte bären, de fylls med vatten. Men rensa om det behövs. Koka upp bären med vatten och koka 2 minuter.

2
Tillsätt geleringsmedlet enligt anvisning på påsen och koka den tid som rekommenderas där. Rör ner sockret. Klipp ner myntablad i den kokheta sylten, rör om och ös sylten i burkar. Skruva omedelbart på lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top