Pyttipanna med stekt ägg och småplock

Du behöver 2 st kokta kalla potatisar tärnade 100 g kött (rostbiff eller liknande) 1 st gul lök finhackad 1 krm salt 0.5 krm svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2 st kokta kalla potatisar tärnade
  • 100 g kött (rostbiff eller liknande)
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar

Tillbehör:

1 st ägg vändstekt och vikt som en omelett
1 st morot liten rå
rödbetor
smörgåsgurka
persilja klippt
tomatketchup
HP-sås

Dessert:

grapefrukt halv med
strösocker och mynta

Gör så här

1
Rosta potatis, kött och lök i torr panna. Salta och peppra.

2
Lägg upp pytten med ägg och alla tillbehören utom grapefrukten som serveras som efterrätt.


Kommentar:
Stekt grapefrukt:
En halv grapefrukt förses med 1 msk strösocker och ett par blad finhackad mynta. 1 klick smör i en stekpanna. Vänd ner grapefrukten med köttet mot smöret. Ta upp efter ett par ögonblick och servera med det som är kvar i stekpannan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top