Sensommarsallad

Du behöver 800 g färskpotatis 150 g sockerärter 1 st squash gul 1 msk olivolja 1 st salladslök 100 g paprika rostad i olja svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 150 g sockerärter
  • 1 st squash gul
  • 1 msk olivolja
  • 1 st salladslök
  • 100 g paprika rostad i olja
  • svartpeppar gourmetsalt
  • 1 st limefrukt i 6 klyftor

Gör så här

1
Skrapa gärna potatisen när den ska vara till fest. Koka den mjuk i saltat vatten med locket på glänt 10-13 minuter. Ansa sockerärterna och låt dem koka med de 3 sista minuterna. Häll av vattnet och bred ut potatis och ärter att svalna.

2

3
Tvätta och dela squashen i fyra klyftor. Skiva dem ganska grovt och stek hälften i taget i olja på dryg medelvärme. De ska få lite stekyta på båda sidor.

4
Ansa och skiva salladslöken ytterst fint med riktigt vass kniv.

5
Dela paprikan i femkronestora bitar.

6

7
Vänd försiktigt samman alla ingredienser utom lime i en vid salladsskål, droppa saft från två av limeklyftorna och någon matsked av paprikaoljan ovanpå. Dra ett par tag med svartpepparkvarnen över och strössla med gourmetsalt. Vänd försiktigt om igen före serveringen. Garnera med lime.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top